Γεώργιος Νέγρος, ο τίγρης του Αιγαίου

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΓΡΟΣ;

Αγαπητοί φίλοι, επισκέπτες, αναγνώστες του ιστολόγιου,

Οδηγήθηκα στη συγγραφή ενός βιβλίου για τη ζωή των πειρατών έχοντας κατά νου τη γοητεία που είχαν ασκήσει πάνω μου, σαν παιδί, οι περιπέτειες αυτών των ανθρώπων της θάλασσας και που φάνταζαν στα μάτια μου σαν ένα ταξίδι προς την Ελευθερία.

Ο πειρατής Γεώργιος Νέγρος ήταν πρόσωπο υπαρκτό. Γεννήθηκε το 1807 στο Βαθύ Σάμου και έδρασε στο Αιγαίο από το 1840 μέχρι το 1851 οπότε τον ξεκάνανε. Για το γράψιμο του βιβλίου χρειάστηκαν έρευνες πολλές και άπειρα διαβάσματα και στοχασμοί, ώσπου να κατανοήσω και να συμπεράνω κάτι που ίσως όλοι εσείς το ξέρατε από την αρχή. Ότι η προσωπική και η κοινωνική απελευθέρωση μπορεί να είναι τα ζητούμενα αλλά και γω σαν έλλογο ον δεν δύναμαι να εξωραΐζω και να εγκωμιάζω τη βία και το έγκλημα.

Σίγουρα, όλο αυτό το ταξίδι του γραψίματος υπήρξε μια διαδρομή προσωπικής συνειδητοποίησης, έκλαμψης, επιφοίτησης κι ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, και εάν κάπου, κάποτε βρεθούμε από κοντά, μπορούμε να το κουβεντιάσουμε…

Παρακάτω μπορείτε να ανασκαλέψετε σ’ ένα σημαντικό κομμάτι των πηγών (εφημερίδες της εποχής, συμβόλαια και δικόγραφα, διαταγές της Οθωμανικής Ηγεμονίας Σάμου και του Ελληνικού Βασιλείου, έγγραφα της Δημαρχίας της Ερμούπολης και της Νομαρχίας Κυκλάδων, αλληλογραφία από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους), που χρησιμοποίησα για να αναστήσω την εποχή  και για να πάρει σάρκα και ψυχή ο πειρατής.

Τέος Ρόμβος

        κάπου στο Αιγαίο

Εδώ μπορείτε να δείτε τις ΠΗΓΕΣ που χρησιμοποίησα στο γράψιμο του βιβλίου

και

Εδώ την Πειρατική Βιβλιοθήκη

***

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΓΡΟΣ, Ο ΤΙΓΡΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο εδώ ή αποκάτω:

Σχόλια
  1. Ο/Η bill λέει:

    φχαριστουμε

  2. […] Άλλο ένα βιβλίο του Τέου Ρόμβου είναι στη διάθεση και στις ορέξεις του αναγνωστικού κοινού, σε ηλεκτρονική μορφή! Χαιρετώ φιλικά ο συγγραφέας Υ.Γ. Όποια ή όποιος επιμένει εντύπως και στην μυρωδιά της τυπογραφικής μελάνης, στο θρόϊσμα του ξεφυλλίσματος και στο σφίξιμο του βιβλίου στο μαξιλάρι, καθώς και σε άλλα παρόμοια διαστροφικά, το αντικείμενο-βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ […]

  3. Ο/Η στεριανος λέει:

    να εισται καλα το ευχαριστηθηκα το βιβλιο και συγχαρητηρια για την ερευνα

  4. Ο/Η εξαδάκτυλος λέει:

    Χίλια ευχαριστώ γιά το δώρο αυτό, μιά και είμαι μακριά…

    Εν αναμονή της επιστροφής, που θα πάρω το βιβλίο, γιά να ικανοποιήσω τις διαστροφές μου περί άμεσης επαφής με το γραπτό λόγο.

  5. Ο/Η gvarvakis λέει:

    Πολλά «ΜΠΡΑΒΟ» για τη δωρεάν διάθεση σε pdf.
    Έχω διαβάσει το βιβλίο στην έντυπη μορφή του, αλλά θα το κατεβάσω να το έχω και στο NOOK 😉
    Ευχαριστούμε

  6. Ο/Η pegg λέει:

    Ευχαριστούμε πολύ! Ειμαι κι εγώ μακριά αλλα με την πρωτη ευκαιρία θα ψαξω να το βρω.

  7. Ο/Η enaoum λέει:

    αγαπητε. ΤΕΟ σε ευχαριστουμε για τη χαρα που μας δινεις να σε γνωριζουμε ολο και περισσοτερο μεσα απο τα βιβλια σου . παλαιοτερα εχω διαβασει και αλλα βιβλια και που εδωσαν μεγαλη χαρα . ελπιζω και το βιβλιο αυτο που ξεκινω να το διαβαζω τωρα να μου δωσει την ιδια χαρα και ευχαριστηση.ενα μεγαλο ευχαριστω .

  8. Ο/Η Marilena Gr (@Marilena_Gr) λέει:

    όπως τα λέει ο Γιώργος παραπάνω: πολλά «μπράβο» για τη δωρεάν διάθεση!

    ευχαριστούμε 🙂

  9. Ο/Η enaoum λέει:

    επανερχομαι και παλι μετα την ολοκληρωση της αναγνωσης του βιβλιου . ειναι ενα παρα πολυ καλο εργο . με ιστορικη αξια για τα γεγονοτα εκεινης της εποχης, γεματο απο εικονες και πληροφοριες για τη ζωη και τη δραση των πειρατων . πραγματι για καποιο που πρωτη φορα ερχεται σε γνωσει με τετοια αναγνωσματα είναι πολυ σημαντικο . ομως δεν μπορω να μη επισημανω την σκληροτητα των γεγονοτων που πολλες φορες αγγιζει οτι ειδεχθες μπορει να συλλαβει ο νους του ανθρωπου, φιλε ΤΕΟ σε ευχαριστω που μου εδωσες την ευκαιρια να γνωρισω αυτους τους ανθρωπους και ν απομυθοποιησω την λεξη ΠΕΙΡΑΤΗΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s